Thursday 2 December 2010

Ciorbica-supa-crema de porumb



Singura pe care o mananc, in stilul clasic caracteristic compulsivo - obsesiv (adica dimineata, la pranz si seara)

Ingrediente

porumb la conserva, de obicei Bonduelle, pentru ca am avut surprize cu alte conserve in care boabele erau uscate si scofalcite
afumatura - la prietenul Mega se gaseste o sunculita slaba, taiata degetele, afumata, pe care scrie "speck" si care este ideala pentru ciorbica mea
lapte - de oricare
smantana
ceapa
sare
ulei de porumb pentru prajit
apa
praf de usturoi - daca vrem sa se simta mai mult gustul de afumatura, pentru ca cele doua se indeamna





Preparare

Punem playlist-ul de gatit (cu Sofia Vicoveanca, Maria Tanase, Faramita Lambru & co.)
Sunam un prieten (Beibi sau prietenii din Oltenia sau Mother)
Si ne pornim sa calim ceapa in uleiul de porumb. Cand e rumena, o scoatem intr-o oala in care va fierbe ciorba. Aruncam speck-ul in tigaia in care am calit ceapa si-l prajim pana se micsoreaza si partea alba se face transparenta, insa cu grija sa ramana moale, sa nu se faca jumari. Il scoatem peste ceapa. Varsam deasupra porumbul si imbracam totul in smantana. Turnam lapte si apa cam in cantitati egale. Eu sunt de obicei partinitoare fata de lapte, chiar daca trebuie sa stau cu ochii pe oala ca pe butelie, insa prefer sa fie mai hranitoare supa-crema. Amestecam, punem sare si praf de usturoi, fierbem pana se umfla si e gata.

Prepararea dureaza cam 30 de minute. Recomand prepararea in oala de 5kile, pentru ca toata lumea o sa mai vrea o portie. Nu stiu sa povestesc despre cantitati pentru ca de obicei gatesc la ochi si la fata locului.

S-o gatiti si sa ma laudati!

1 comment:

  1. Imi place poza aia de popota, cu polonicul plin de boabe :))

    ReplyDelete